Skip to main content

16 juni zijn we met het team van Startix op werkbezoek geweest bij Schils in Sittard. Waar komt onze biggenmelk nu eigenlijk vandaan en hoe wordt dit gemaakt?

Schils is actief in 75 landen en verkoopt naar veel landen ook biggenmelk. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in productieoptimalisatie en het moderniseren van het laboratorium. Afgelopen jaar zijn er extra grondstofsilo’s geplaatst waardoor de fabriek nu efficiënt en met constante hoge kwaliteit producten produceert.

Alles bekeken

Belangstellend als we zijn bekijken we alles tijdens de rondleiding. Super interessant. Zo zijn we onder andere in het laboratorium geweest en hebben we kunnen zien hoe grondstoffen worden beoordeeld. Er wordt gekeken naar kleur, loopeigenschappen, stabiliteit en voederwaardes. Alles om de kwaliteit van de voeders te kunnen waarborgen.

Mee met de top

Daarnaast hebben we gezien hoe de zakken automatisch worden gestapeld en verpakt. We hebben gesproken over de ontwikkelingen die er de laatste jaren hebben plaatsgevonden rondom biggen opfok. Een mooie, leerzame dag waarin we bevestiging hebben gekregen dat we met de Startix producten meedraaien met de top. We kunnen onze klanten verzekeren dat alle aandacht wordt gegeven aan het produceren van hoogwaardige producten.

Ook naar Schils?

Vind u het ook leuk om een bezoek te brengen aan de fabriek waar uw biggenmelk wordt gemaakt? Laat het ons weten via het contactformulier. Bij voldoende animo gaan we dit voor u organiseren.