Skip to main content

Gezonde biggen, gezond rendement

De juiste benodigdheden maken het verschil

Goede voeders zijn enorm belangrijk. Hoe u de voeders verstrekt is bijna net zo belangrijk. Startix heeft een aantal benodigdheden die u hierbij ondersteunen. Praktisch en degelijk. De ideale manier om uw biggen melk te verstrekken. Met Pigipro ALFF en het voerautomaat van Startix realiseert u een snelle terugverdientijd en arbeidsbesparing.

Ga naar benodigdheden

Startix cupsysteem

Voor gemak en resultaat

10kg extra toomgewicht met het Startix cupsysteem!

Een investering die in minder dan 1 jaar is terugverdiend

Met het Startix cupsysteem voert u biggen in de kraamstal continu en automatisch bij. Praktijkonderzoek heeft aangetoond dat dit 10 kg extra toomgewicht oplevert ten opzichte van bijvoeren met schaaltjes. De investering van het cupsysteem is dan snel terugverdiend.

Wanneer u het cupsysteem aanschaft wordt deze gebruiksklaar geïnstalleerd met leidingen, pomp en RVS mengtank met mixer. Naast het gebruik van de juiste voeding is het ontzettend belangrijk om hygiënisch te werken. Wij begeleiden u bij de opstart van het cupsysteem. Zo maken we u vertrouwd met de dagelijkse pH-metingen, zodat u precies weet wanneer uw cupsysteem gereinigd moet worden. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van uw cupsysteem.

De voordelen op een rij:

 • minder uitval
 • hoger speengewicht
 • arbeidsbesparing
 • eenvoudig systeem

Pigipro Alff

Automatic Liquid Flexible Feeder

Tot 2 tomen per voersysteem: maximaal 44 biggen per 2 zeugen

Pigipro ALFF is snel en simpel te (ver)plaatsen in de kraamstal en geschikt voor alle voerkommen. Met één Pigipro ALFF is het mogelijk om twee tomen biggen tegelijkertijd te voeren.

Pigipro ALFF is speciaal geschikt voor Pigipro 1 Milk Care biggenmelk en is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Het kan ingezet worden voor bijvoeren naast de zeug in de kraamstal vanaf dag 2. Zorg altijd voor voldoende biestopname, een optimaal klimaat in de stal en kraamhokken, net zoals een goede hygiëne en constante watervoorziening.

De voordelen op een rij:

 • meer biggen spenen per zeug
 • minder pleegzeugen
 • lage investering
 • snelle terugverdientijd

Uw gegevens

  Startix

  Postbus 80
  3780 BB
  Voorthuizen (Nederland)

  Telefoon: 085 – 04 997 00
  E-mail: info@startix.nl

  Wouter Davelaar: +31 6 10 55 47 39
  Gerrit van de Pol: +31 6 53 69 42 99
  Steffen Berentsen: +31 6 28 08 53 59

  Wilt u advies bij u in de stal?

  Maak een afspraak, onze biggenspecialist komt vrijblijvend bij u langs
  Maak een afspraak