Skip to main content

Startix in de stal

Ervaringen van klanten

Startix doet er alles aan om het beste uit de veestapel te halen. We vinden het belangrijk hoe de klant onze hulp en producten ervaart. Hieronder leest u wat klanten over ons zeggen.

G. Kampert, Harskamp

Gerrit Kampert voert zijn biggen bij met Weanplus en Prestaplus van Startix.

De familie Kampert heeft een bedrijf met 600 zeugen in Harskamp. Er wordt gewerkt met Topigs 20 en TN 70 zeugen. Gerrit draait nu ruim 30 afgeleverde biggen per zeug per jaar en verwacht snel verder te stijgen. Toch ligt daar niet zijn hoogste prioriteit. “Kwaliteit van de afgeleverde biggen: daar gaat het om. De handelaar en de vleesvarkenshouder moeten graag mijn biggen ontvangen; dan gaat het goed”.

Strategie: flink bijvoeren in de kraamstal, géén speendip en een goede doorgroei na het spenen. Hoe ik dat doe? Alleen in de kraamstal bijvoeren:

  • vanaf dag 3 tot 8 Startix Milk,
  • vanaf dag 8 tot 28 Startix Weanplus, één keer per dag, ‘s morgens
  • vanaf dag 8 tot 28 Startix Prestaplus, één keer per dag, ’s middags
  • vanaf dag 22 tot 28 speenvoer, één keer per dag, ’s avonds

De voordelen van mijn aanpak:

  • minimale speendip; de doorgroei na spenen is prima
  • hogere toomgewichten, eerder 85 kg, nu gemiddeld 95 kg
  • extra’s als antibiotica zijn niet meer nodig
  • de uitval na het spenen is lager
  • de zeug blijft beter in conditie
  • de mester is tevreden omdat ook hier de doorgroei na overzetten goed is

De voerkosten van de big zijn verlaagd.

Bijvoeren in de kraamstal kost geld. Maar de voerefficiëntie van de big is heel goed. De voer- en arbeidskosten worden meer dan terug verdiend. Maar de grootste winst zit hem in de periode na het spenen. Dit komt doordat de Weanplus wel vloeibaar, maar eigenlijk geen melk is. Het is een overgangsvoer met ontsloten granen welke de big went aan plantaardig voer, waardoor de big in staat is veel speenvoer op te nemen. In de periode na het spenen groeit de big dan snel door met relatief goedkoop voer.

Tip: weet wat je voert. Ik maak gebruik van Startix doseerbakjes. Daardoor weet ik precies hoeveel Presta ik verstrek. Als de voerbakken goed worden leeggegeten, weet je heel goed of en hoeveel je de voergift kan verhogen.

Indien u informatie wilt over Weanplus, neem dan contact op met Startix via info@startix.nl of door te bellen met 085-04 99 700

G. Kampert, Harskamp

K. Mijnheer-Veerman, Rouveen

Hallo allemaal!!!

Hierbij weer is een berichtje vanuit de stal..
Ja er is wat nieuws binnen de muren vanaf vorige week.

We hebben allemaal wel eens dorst. De één pakt een glas melk en de ander een biertje. Als die lieve biggetjes dorst hebben gaan ze naar mama, net als u vroeger deed.. toen u groter werd kreeg u melk uit de fles. Het was dan even huilen en mama kwam eraan met de fles. Maar de kleine big kan dat helemaal niet vertellen. Nu voerden we altijd al wat melk bij, maar als het bakje op was en het was nog geen tijd voor nieuwe melk dan moest de big even wachten. Sinds vandaag hoeft het niet meer en kan er onbeperkt melk gedronken worden. Startix gezorgd voor een net en strak product en vandaag hebben wij de installatie voor het eerst aangezet. Gelijk gingen er biggen naar toe. Het is de eerste dagen nog even wennen, maar hier een filmpje en foto’s van het systeem. Nico Drost bedankt voor de installatie! Het is super strak en netjes afgewerkt. Bedankt voor de fijne contacten en het aanleggen van een strak systeem.

Groeten Stal Mijnheer

K. Mijnheer-Veerman, Rouveen

“Samen met afnemers van het eerste uur zijn we erin geslaagd een voedingsconcept te ontwikkelen dat doet wat het belooft. Minder uitval en meer rendement.”

– Gerrit