Skip to main content

Ongetwijfeld heeft u wel eens van Startix gehoord. We vertellen u graag over de nieuwe koers die wij gaan varen.

Nieuwe strategie 2021

Wij willen zorgen voor veel gezonde biggen op varkensbedrijven door het management te ondersteunen. Ons doel is u te helpen/ondersteunen om een goede, grote, gezonde toom gespeende biggen af te leveren.

Onze werkwijze

Hoe gaan we dan te werk? We brengen vrijblijvend een bezoek aan zeugenhouders en maken een analyse van de biggenopfok in de huidige situatie. Samen met de veehouder kijken we waar verbeterpunten liggen. Deze verbeterpunten willen we graag in praktijk brengen door een samenwerking met u aan te gaan voor een aantal maanden, waarin we de werking van de verbeterpunten aan kunnen tonen. En deze samenwerking gaat ver. Wij helpen u door middel van advies, arbeid, ondersteuning van het management en goede producten. Alles wat nodig is om de gewenste resultaten te behalen.

U moet hierbij denken aan de volgende  verbeteringen:

  • verminderen uitval
  • verlagen antibioticagebruik
  • hygiëne rondom drinksysteem
  • het verhogen van het speengewicht
  • Makkelijk maken van melkverstrekken
  • Hulp bij oppakken van de verbeterpunten (paar uur hulp per week)
  • Huren van een drinksysteem voor melk

Vertrouwd assortiment

Al verandert onze manier van werken, nog steeds hebben we de vertrouwde Startix producten. Er is veel belangstelling voor onze voeders, te beginnen met de biggenmelk. Het is belangrijk om tomen op een goede manier op gewicht te krijgen, zowel bij de zeug als de moederloze opfok. Ons assortiment is juist daarop gericht. Het bestaat uit biggenmelk, prestarters, vloeibare prestarters, speenkorrels en opfokvoeders. Op www.startix.nl vindt u al deze producten. Naast voeders verkopen wij ook het unieke Startix cupsysteem en het Pigipro ALFF systeem.

Wij zijn er voor u

Wilt u ook een vrijblijvende analyse van uw biggenopfok hebben? Neem dan contact met ons op.