Skip to main content

Het bijvoeren van biggen heeft veel voordelen. Denk aan uniformere tomen, hogere groei en minder achterblijvers. U kunt de biggen zowel handmatig als via automatische systemen bijvoeren.

Een passend voerplan

Wanneer u kiest voor handmatig bijvoeren, adviseren wij om dit meerdere malen per dag te doen. Hoe vaker de dieren even in de benen komen en wat eten/drinken, hoe beter. Op deze manier blijven de producten ook altijd vers en is er minder bacteriegroei. Wat betreft voerschema’s zijn er zowel handmatig als automatisch meerdere opties. De keuze, dag van opstarten en de dag van overschakelen, hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hygiëne, genetica, kwaliteit biggen en het aantal biggen bij de zeug. Het is te eenvoudig om te denken dat ieder bedrijf kan werken met hetzelfde biggenvoerschema in de kraamstal. Wij maken een voerplan op maat voor u.

Kwaliteit en kwantiteit spelen vaak een rol in de voerkeuze. Ongeacht de keuze die u maakt, zorg ervoor dat het voer dat als laatste wordt verstrekt tijdens de zoogperiode gelijk is aan het eerste voer dat wordt verstrekt in de speenstal.

Wilt u met ons van gedachten wisselen over het juiste voerplan voor uw biggen? Bel 085 0499700 of mail naar info@startix.nl. U kunt natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via onze contactpagina.